SikkerhedsguideTrampoliner med EN 1176-godkendelse

Sikkerhedsguide for trampoliner med EN 1176-godkendelse

Alle trampoliner solgt i Danmark hører under reglerne i produktsikkerhedsloven. Kravene herefter afhænger af, om de skal stå i en privat have eller på en offentlig legeplads. Skal havetrampolinen sættes op på en offentlig legeplads, er den omfattet af bygningsreglementet, og der er derfor nogle særligt høje krav til trampolinerne.

Trampolinerne hos Trampolincenter.dk er godkendt til både privat brug og brug på offentlige legepladser og lever derfor op til de højeste sikkerhedskrav.

Trampoliner på offentlige legepladser

Sætter du en trampolin op på en legeplads, der ligger på et tilgængeligt fællesareal, vil den blive betragtet som offentlig tilgængelig. Er du i tvivl om, hvorvidt trampolinen er offentlig, kontakt da kommunernes tekniske forvaltning.

Det er Sikkerhedsstyrelsen, der vurderer offentlige legepladser og redskabernes sikkerhed. Det sker ud fra Produktsikkerhedsloven, der bygger på EU’s generelle produktsikkerhedsdirektiv og EU’s legetøjsdirektiv.

Sikkerhed og certificeringer på trampoliner

Offentlige legepladser og legeredskaber:

  • Ikke et krav om CE-mærkning

  • Legepladsredskaber skal være godkendt efter DS/EN 1176-serien

Private legepladser og legeredskaber

  • Krav om CE-mærkning

  • Skal være godkendt efter sikkerhedskrav om legetøj DS/EN 71-serien

Vores trampoliner er godkendt efter standarden DS/EN 1176 og overholder dermed den høje europæiske standard for legepladsredskaber og -underlag. Det er denne bestemmelser, der betyder, at vores trampoliner må opstilles på offentlige legepladser, da kvaliteten og konstruktionen er bygget herefter og kan holde til det. Derudover er de godkendt efter DS/EN 71-serien for sikkerhedskrav til legetøj.

Alle trampoliner fra Trampolincenter.dk er CE-mærket og opfylder dermed de europæiske krav til sundhed, sikkerhed og miljø.

Kvalitetstrampoliner med høj sikkerhed

  1. Alle vores trampoliner er monteret med ekstratykke kantpuder i kraftig og rivfast presenning, der kan holde i mange år. Dermed minimeres risikoen for personskader på trampolinen og sikkerheden forøges.

  2. Stålrammerne på vores trampoliner er kraftige, svejset stærke og varmgalvaniserede. Dette gør, at stålrammerne er bedre beskyttet mod rust, end mange andre billigere modeller, og er fordelagtigt, hvis trampolinen skal stå ude hele året rundt. Bemærk, at Trampolincenter.dk yder evighedsgaranti på rammen.

  3. Fjedrene i vores trampoliner er galvaniserede, så de er godt beskyttet mod rust, når de skal stå ude hele året. De er desuden udstyret med beskyttelseskapper, så man ikke kan rive sig på fjedrene. Som en ekstra sikkerhed for brugeren er dugen lavet med et overlap, der dækker fjedrene. Kantpuden og dugen er monteret i hinanden med 24 elastikker, hvilket reducerer risikoen for at få fingre eller fod i klemme.

  4. Der kan tilkøbes kraftige sikkerhedsnet til alle vores trampoliner, der reducerer risikoen for at falde ud over kanten. Sikkerhedsnettene er i overensstemmelse med EN 71-14.

Følg vejledningen, når du samler trampolinen

Når du som privat person modtager en trampolin fra Trampolincenter.dk, medfølger der en brugsanvisning og monteringsvejledning. Denne bør du følge nøje for at opnå den høje sikkerhed.

Trampolinerne fra Trampolincenter.dk er høj kvalitet, der kan holde i mange år frem og certificeret sikkerhed for brugerne.

Vedligeholdelse af trampoliner

Alle trampolinerne hos Trampolincenter.dk er fremstillet i stærke og holdbare kvalitetsmaterialer, der kan holde til mange års leg. Det er en god idé at kontrollere trampolinen regelmæssigt i tilfælde af, at der er komponenter, der skal udskiftes for at bevare den høje sikkerhed. Læs mere om vedligeholdelse af trampolinerne her.  

Perfekt

God og seriøs service. Lynhurtig ekspedition. Alt perfekt og super god trampolin - Royal Jump til nedgravning. Godt og seriøst firma som kun kan anbefales til andre brugere.

– Helle, Trustpilot anmeldelse